Hirdetés

Milliárdokból szerveznének tudatformáló táborokat 16–18 éveseknek Káslerék

Milliárdokból szerveznének tudatformáló táborokat 16–18 éveseknek Káslerék

2020. február 13. - 07:44

 

Az egészséges, keresztény, nemzeti értékek és jövőkép elmélyítése, tudatformálás, a fiatalok lelkének megszólítása – többek között ezen célokkal hozna létre táboroztatási programot a kormány 16–18 éveseknek a Magyar Hang információi szerint.

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Hirdetés

A lap szerint a Magyarság Kutató Intézet 16–18 évesek számára ingyenes táborokat szervezne, ahol a fiatalok „magukévá tehetik a keresztény nemzeti értékrendet, illetve elmélyíthetik identitásukat, kulturális elkötelezettségüket.” A programot Vándordiák 10 000-re keresztelték, idén indulna, 2022-ig tartana, és évente másfél milliárd, vagyis összesen 4,5 milliárd forint közpénzt áldoznának rá. Úgy tudják, a program lebonyolításában Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója is részt vesz. 

A Magyar Hang szerint a programot kedden tárgyalta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szakmai vezetői értekezlete, amelyen rendszerint részt vesz Rogán Antal propagandaminiszter embere is. Valószínűleg szerdán került a kormányülés elé. Ha rábólintanak a programra, akkor rövidesen kormányhatározat formájában is kihirdetik a Magyar Közlönyben.

via 24.hu


 
Hirdetés

Friss hozzászólások