Hirdetés

Mészáros Lőrinc a leggazdagabb, Orbán Viktor a legbefolyásosabb

Mészáros Lőrinc a leggazdagabb, Orbán Viktor a legbefolyásosabb

2021. június 10. - 08:27
0 komment

 

A pletykák szerint valójában Mészáros is csak Orbán vagyonát kezeli, tehát mindkét listán a magyar miniszterelnök az élen.

MTI fotó

Hirdetés

A 24.hu közzétette a Szakonyi Péterék által készített legvagyonosabb magyarok listáját. Elemzésből kiderült, hogy a leggazdagabb magyarok vagyona harmadával nőtt a válságos 2020-as év ellenére is. Mészáros Lőrinc például 185 milliárd forinttal gazdagodott. Összesen 669 milliárd forinttal nőtt tavaly a tehetős magyarok vagyona, a 10 leggazdagabb vállalkozóé.

Csányi Sándor, OTP-elnök sem panaszkodhat a világot megrengető 2020-as év összegzésekor, ugyanis 110 milliárdos bővülést könyvelhetett el. Mivel azonban lemaradt Mészáros mögött, ezért most már a felcsúti gázszerelő király vált a leggazdagabb magyarrá. Kettejüket a listán Gattyán György, Felcsuti Zsolt és Veres Tibor követi. Az elmúlt hónapokban a közszereplés irányába lépő Bige László a hatodik lett. A korábban az Echo TV-t és a Magyar Hírlapot birtokló Széles Gábor a hetedik. A Szijjártót jachtoztatót Szíjj László a nyolcadik. Jellinek a kilencedik. A jász Kasza Lajos pedig a 10.

A befolyásosak listáját talán nem meglepő, hogy a magyar miniszterelnök vezeti. A második és a harmadik helyen a leggazdagabb magyarok foglalnak helyet még a régi felállás szerint, Csányi az ezüstérmes, Mészárosé a bronz. A következő helyeken kormánytagok jönnek, Pintér, Rogán és Szijjártó a sorrend. Őket Matolcsy György követi. A nyolcadik legbefolyásosabb magyar Garancsi István. A kilencedik ismét egy kormánytag, a Matolcsyval vitába keveredő Varga Mihály. A tizedik helyre a Fidesz pártigazgató, Kubatov Gábor fért fel.

Via 24.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások