Hirdetés

Mentőmotor vásárlásához szervezett adománygyűjtést egy veszprémi anyuka

Mentőmotor vásárlásához szervezett adománygyűjtést egy veszprémi anyuka

2019. szeptember 16. - 18:46

 

Törökné Tenk Dórát sokan ismerik Veszprémben. Van, aki úgy ismeri, mint a város legjobb babafotósát, mások angol tankönyvek szerzőjét látják benne, míg egy szűk réteg azzal is tisztában van, hogy Dóra életét a jótékony célokra való gyűjtés teszi teljessé. A minap azzal került a közösségi oldalakon a figyelem középpontjába, hogy egy személyes ügy kapcsán gyűjtést szervezett.

Törökné Tenk Dóra életét a jótékony célokra való gyűjtés teszi teljessé

Hirdetés

– Mi történt pontosan azon a szombati napon?

– Tanévnyitó előtt szerettünk volna Balatonakarattyán ebédelni, a gyerekek kitalálták, hogy ugrálnának egy kicsit a trambulinban, míg az édesapjukkal átnézzük az étlapot. Pár perc elteltével a kisebbik gyermekünk elkezdett kiabálni, hogy a testvére nem kap levegőt. A férjem kiemelte a trambulinból, és mivel nagyon fájlalta a hasát, kiabáltam, hogy hívjon valaki mentőt. Nem telt el másfél perc, és dr. Vajda Márk, éppen szolgálatot teljesítő motoros orvos személyében letérdelt a segítség a gyermekem mellé.

– Hallott addig bármit is a motoros mentőkről?

– Bevallom, korábban nem hallottam a létezésükről. A kórházi megfigyelés napjai után az volt az első dolgom otthon, hogy megkerestem telefonon a Magyar Mentőmotor Alapítványt. Ők mesélték el nekem, hogy mindössze hat darab mentőmotor van az országban, így nem csoda, hogy korábban nem láttam egyet sem. Azonnal elhatározásra jutottam: a következő mentőmotor szolgálatba állításához összegyűjtöm a szükséges 10 millió forintot.

– Úgy hallom, sikerült azóta személyes kapcsolatba is lépnie a megmentővel.

– Igen, megkaptam az alapítványtól az e-mail címét, így írtunk neki egy köszönőlevelet. 

– Önről sokan nem tudják, de minden ősszel szervez jótékonysági estet. Eddig kiket támogatott és mi idén az est célja?

– Évek óta szervezek egy jótékonysági gálát a hozzám fotózkodni járó családok részére. Gyűjtöttünk már a veszprémi Emberkék Alapítványnak, a koraszülötteket támogató Bébi Koraszülött Mentő Alapítványnak, illetve idén volt egy nagyobb tárgyi gyűjtésem a kárpátaljai, kórházban „felejtett” babák számára. Egy kisebb lakásnyi pelenka, fürdető, babaétel és további, a babák ellátásához szükséges fogyóeszköz jött össze.

– Két gyermeke van. Ők mit szólnak hozzá, hogy anya ilyen aktív karitatív munkát végez?

– Pont nemrégiben voltam fültanúja a két gyermekem közötti beszélgetésnek, ami erről szólt. A kisebbik gyermekünk tette fel a kérdést a bátyjának, miszerint „Mit jelent az, hogy adomány?” Azt válaszolta: „Az, amit Anya szokott másoknak gyűjteni, hogy segítsen nekik.” Azt hiszem, ehhez nem is kell sokat hozzáfűznöm: olyan mintát mutatok a gyerekeimnek ezzel, amit érdemes lesz másolni. 

– Ha lemegy ez a gyűjtés, hogyan lehet még segíteni az alapítvány munkáját?

– Szinte bárhogyan, akár 1 százalékokkal is. Úgy vélem, mindenkinek az érdeke, hogy megfelelő körülmények között dolgozhassanak a megfelelő felszereléssel.

---------------------

Az alapítvány adatai az utaláshoz:

Magyar Mentőmotor Alapítvány

Bankszámlaszám: 10700392-49679304-51100005
Közlemény: BALÁZS MOTOR

 


 
Hirdetés

Friss hozzászólások