Hirdetés

Megváltozott a kormány kommunikációja Fudan-ügyben

Megváltozott a kormány kommunikációja Fudan-ügyben

2021. június 07. - 07:30
0 komment

 

Gulyás Gergely arról beszélt a Mandinernek, hogy csak a választások után lehet döntés az egyetemről.

MTI / Máthé Zoltán

Hirdetés

Gulyás Gergely a kormánypárti Mandinernek interjújában a kormány Fudan Egyetemmel kapcsolatos álláspontjáról beszélt. A lap konkrét kérdésére, hogy lesz-e a kínai egyetemnek magyar kampusza vagy sem, nem válaszolt egyértelműen. A kancelláriaminiszter azt mondta, hogy "Fudan Egyetem ügye közéleti vitára alkalmas formában pillanatnyilag nem létezik". Nem léteznek ugyanis egyelőre tervek sem, és csak azok elkészülte után hozhat majd döntést a kormány, amelyre másfél év múlva kerülhet sor.

"Mi nem akarunk a néppel, így a budapestiekkel szemben sem esetleges akaratuk ellenére »jót tenni«️. Ezért támogatjuk, hogy ha a beruházás feltételei ismertek, akkor a budapestiek népszavazáson dönthessenek arról, akarnak-e Fudan Egyetemet" - nyilatkozta a lapnak a miniszter. A szombati tüntetéssel kapcsolatban Gulyás azt mondta, hogy "mi örülünk annak, hogy vége a hidegháborúnak. A nyugati szövetségesi rendszer része vagyunk, de korrekt kapcsolatokra törekszünk a világ jelentős hatalmaival, így Kínával és Oroszországgal is."

A tüntetésen túl a kormánypárti fordulat mögött az is állhat, hogy egy kutatás szerint a fideszesek harmada is ellenzi a Fudan Egyetem létesítését.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások