Hirdetés

Megtartották az első miniszterelnök-jelölti vitát

Megtartották az első miniszterelnök-jelölti vitát

2021. szeptember 13. - 08:00
0 komment

 

Zuglóról robbant ki a legélesebb nézeteltérés a jelöltek között.

Facebook fotó / ATV

Hirdetés

Az ATV szervezésében megtartották az első miniszterelnök-jelölti vitát az előválasztás kampányában. A 20 ezer érvényes aláírást összegyűjtő öt miniszterelnök-jelölt pár nagyobb témakörben vázolták fel elképzeléseiket. A teremben aszerint álltak fel egymás mellé a politikusok, ahogy majd a szavazólapon szerepelnek egymás mellett. Annak sorsolását múlt hét közepén végezték el, így Karácsony Gergely, (MSZP-Párbeszéd-LMP), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom), Fekete-Győr András (Momentum), Dobrev Klára (DK) és Jakab Péter (Jobbik) sorrendben álltak egymás mellett.

Elsőként arról kellett számot adniuk, hogy mi volna az az első három intézkedés, amelyet kormányra kerülve végrehajtanának. Jakab Péter Polt Péter főügyész elmozdítását emelte ki, Márki-Zay Péter a szakértői kormány megalakítását, Karácsony Gergely Magyarország újraegyesítését hirdette meg, Fekete-Győr András a korrupcióellenes ügyészséget alapítaná meg, míg Dobrev Klára egy vaskos törvénycsomagot lengetett be, amelyben elszámoltatás, személycserék és költségvetési módosítók volnának.

Nem győztek ígérgetni a jelöltek a vitában. A második körben a gazdaságról esett szó, ahol több bért, NER-es befolyástól mentes piacot, vagy a négynapos munkahetet és a szociális minimumot is megígérték. Itt került sor az első összeszólalkozásra a jelöltek között. Márki-Zay Péter ugyanis leszögezte, hogy ő semmi esetre sem emelne adót, továbbá a tolvasok vagyonát szerinte nem megadóztatni kell, hanem elkobozni, a tisztességes úton szerzett jövedelmeket viszont nem kell magasabban megsarcolni.

A következő komolyabb vitára a műsor végéig kellett várni, amikor is Fekete-Győr András az elszámoltatást emlegető Jakab Péternek szegezte a kérdést, hogy mennyire hiteles is az ő elkötelezettsége, ha betámogatta Tóth Csabát Hadházy Ákossal szemben. A végén rövid kortesbeszédeket tartottak maguk mellett a jelöltek. Karácsony a hat pártot összefogni képes politikusként mutatta be magát. Márki-Zay Péter azt emelte ki, hogy ő tudja megszólítani a bizonytalanokat és a vidékieket. Fekete-Győr András arra hívta fel a nézőket, hogy aki elégedett az elmúlt 30 év politikai teljesítményével, az ne rá szavazzon, de aki elégedetlen, az keresse meg a szavazólapon. Dobrev Klára azt mondta, hogy "gyors, sikeres kormányváltással lehet leváltani Orbán rendszerét, én érzem magamban ehhez az erőt". Míg Jakab Péter magát tartja garanciának az elszámoltatásra.

Via hvg.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások