Hirdetés

Megszűnhet a traumatológiai ellátás Hajdú-Bihar megyében

Megszűnhet a traumatológiai ellátás Hajdú-Bihar megyében

2021. február 23. - 11:18
0 komment

 

A Debreceni Egyetem klinikájának dolgozói jelenlegi formájában nem akarják aláírni az új szerződésüket - tudta meg a Telex.

Facebook fotó

Hirdetés

A Telex birtokába került egy levél, amit a Debreceni Egyetem orvosai a Klinikai Központnak küldtek. Azonnali egyeztetést kérnek, mert jelen formájában nem akarják aláírni új szerződésüket, de ha így lesz, akkor március elsejétől megszűnik a traumatológiai ellátás Hajdú-Bihar megyében.

Az új egészségügyi törvény értelmében március elsejétől az orvosoknak megszűnne közalkalmazotti státuszuk, és egy új, egészségügyi jogviszonyba léphetnek át. Magasabb fizetést ígér az újfajta munkaviszony, azonban bizonytalan, hogy pontosan mennyit is kap majd kézhet egy-egy orvos a különböző pólékok és bérkiegészítések rendszerében.

A debreceni traumatológusok által levélben a Szabó Zoltánnak, a Klinikai Központ vezetőjének azt írják: "megkapták és elolvasták a munkaszerződés tervezetét, de az nem tartalmazza a Magyar Traumatológus Társaság ajánlásának figyelembevételével a fix díjból származó juttatást." Azt is kifogásolják, hogy a munkaszerződés tervezete "rögzíti az önként vállalt többletmunkáért járó díjazást az országos kórházi főigazgató utasításának megfelelően, ezzel szakmánk nem tud egyetérteni". Erre az anomáliára a Magyar Orvosi Kamara is felhívta a figyelmet, mert az önként vállalt többletmunka csak nevében önkéntes, az orvoshiányt próbálják vele foltozni az orvosokat kizsigerelve. Korábban éppen ezt az önként vállalt pluszmunkát felmondva tiltakoztak az orvosok a visszásságok ellen.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások