Hirdetés

Megrázó kép a kórházak jelenlegi helyzetéről

Megrázó kép a kórházak jelenlegi helyzetéről

2021. január 13. - 11:17
0 komment

 

Rig Lajos azt kérte a Covid-ellátásban dolgozóktól, hogy privát üzenetben írják le milyen súlyos a helyzet kórházakban.

Stock photo

Hirdetés

Mivel a sajtót nem engedik be a kórházakba, és a külső világ, sőt gyakran a hozzátartozók, szeme elől eltitkolják, milyen helyzetek uralkodnak az egészségügyi intézményeken belül, ezért Rig Lajos arra kérte az ellátásban dolgozókat írják le neki üzenetben.

„Egyetlen ápolóra 4-6 beteg is jut műszakonként. Ráadásul az itt dolgozó ápolók többsége nem intenzíves szakember, hanem átvezényelt műtősnő, kötözős nővér, krónikus belosztály szakdolgozója. Tapasztaltuk nincs ezen a speciális területen. Mint írja: orvosból még rosszabb a helyzet. ’Ügyeletben sebészek/plasztikai sebészek/nőgyógyászok felügyelnek 8 kritikus állapotú beteget úgy, hogy egy szinttel lejjebb van a szakorvos, aki szintén 8 betegre felügyel.’ A levélben az olvasható, hogy ezen az osztályon 80 százalék körüli volt a halálozás.” – írja levelében egy budapesti kórház főorvosa. A politikus jelentkezett több vidéki, köztük a veszprémi kórházba is segíteni, hiszen mentőtiszt végzettségével úgy vélte sokat segíthet ilyen vészes időkben. Az intézmények azonban nem fogadták, még a nagy fejetlenség ellenére sem, írja a Népszava.

A főorvos levelében több olyan szörnyű történetről is beszámol, amikor gondatlanság és szervezetlenség miatt emberek haltak meg. Rig elmondta, hogy egyelőre még gyűjti a tapasztalatokat, próbálja tovább vinni a panaszosok ügyét a Parlamentbe, hátha ott majd választ kap az eluralkodott helyzetre.

Tags: 

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások