Hirdetés

Meglepetés: mégis jöhetnek a Norvég Alap pénzei

Meglepetés: mégis jöhetnek a Norvég Alap pénzei

2020. december 21. - 17:56
0 komment

 

Megállapodás született a kormány és norvég állam között a Norvég Alap pénzeit illetően.

Facebook fotó

Hirdetés

A budapesti norvég nagykövetség közleményben számolt be arról, hogy megállapodást kötött egymással Norvégia és Magyarország a Norvég Alap támogatásairól. Az egyezséget Trine Skymoen Norvégia budapesti nagykövete és Ágostházy Szabolcs Imre, európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár írták alá.

A támogatási keretösszeg 214, 6 millió euró, amit a kormány eddig visszautasított, mert saját maga akarta volna szétosztani azokat. Norvégia azonban csak abban az esetben folyósítja a pénzt, ha ezt egy független alapkezelő osztja szét, és ő is dönt a szétosztás mikéntjéről.

A norvég külügyminiszter, Eriksen Søreide elismerte, hogy nehéz és hosszú tárgyalásokon vannak túl. "Számunkra különösen fontos, hogy legyenek a civil szervezetek részére hozzáférhető források, és ezek kezelése a magyar hatóságoktól függetlenül történjen" - tette hozzá. Norvégia nemzetközi támogatási programjában egyébként a harmadik legnagyobb kedvezményezett Magyarország, amiről a kormány eddig lemondott volna. Úgy fest, magyarországi civil szervezetek most mégis hozzájuthatnak ehhez az összeghez.

Via hvg.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások