Hirdetés

Mégis összeül a nemzetbiztonsági bizottság

Mégis összeül a nemzetbiztonsági bizottság

2021. július 22. - 13:49
0 komment

 

A Fidesz kivételesen meggondolta magát.

MTI / Soós Lajos

Hirdetés

Július 26-ára, hétfőre hívta össze a nemzetbiztonsági bizottságot Stummer János, jobbikos képviselő, a testület elnöke. A határozatképessége korábban nem volt biztosítva, mert a Fidesz kategorikusan visszautasította, hogy résztvennének a rendkívüli ülésen. Most mégis úgy fest, elmennek majd rá.

Stummer János a Pegasus-botrány miatt vetette fel a nemzetbiztonsági bizottság összehívását. Pintér Sándor belügyminiszter elmondta, hogy hajlandó tájékoztatást adni az ügyről, ha az ülés zártajtós lesz. Stummer válaszában kérlelni kezdte a Fideszt, hogy gondolják meg magukat, hogy határozatképes lehessen a megbeszélés. Úgy látszik, célt ért. A nem nyilvános megbeszélés témáját a meghívóban a következőképpen jelölték meg: "tájékoztatás aktuális nemzetbiztonsági kérdésekről". 

A bizottság jobbikos elnöke a hvg.hu-nak azzal indokolta az ülés összehívását, hogy "nem maradhat következmények nélkül, ha bebizonyosodik az oknyomozó cikk állítása, miszerint a magyar kormány újságírók, politikusok és más közszereplők okostelefonjainak feltörésére is használta a világ egyik legfejlettebb kémszoftverét.” Ezért a bizottság meghallgatná a kormány felelős politikusait és az illetékes szolgálatok vezetőit. Stummer felhívta a figyelmet arra is: úgy tűnik, a kormány és a Fidesz hozzáállása az, hogy bagatellizálni igyekeznek az ügyet, pedig szerinte ez a magyar Watergate-ügy, és ha ebben a Fidesz lapít, az maga a beismerés".

Via hvg.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások