Hirdetés

Megépül a Diákváros, a kínai egyetem nem törli el

Megépül a Diákváros, a kínai egyetem nem törli el

2021. április 15. - 15:21
0 komment

 

Fürjes Balázs államtitkár sajtótájékoztatóján jelentette be.

Déli Városkapu - Budapest Fejlesztési Központ

Hirdetés

A kormányzat csöndbe burkolózott a tervbe vett Diákváros és Kínából érkező Fudan Egyetem kampusza miatt, miután Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere nyílt levéllel érdeklődött a projektek részleteiről. Karácsony Gergely főpolgármester ezek után leszögezte, hogy nem fogják támogatni a készülő atlétikai stadiont, ha a kormány eláll a kollégiumi férőhelyhiány pótlására építendő Diákváros ötletétől a kínai egyetem javára. A némaságot most Fürjes Balázs törte meg, aki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy "a ferencvárosi Duna-partra tervezett Diákváros beépítési elképzeléseit nem módosítja a kínai Fudan Egyetem beköltözése".

A Déli Városkapura keresztelt projekt keretén belül a norvég Snøhetta építésziroda tervezett 580 milliós mestervet, amely a DIákváros koncepcióját is magába foglalta, és amely pártokat áthidaló módon elnyerte a politikusok támogatását. Kétségeket ébresztett a megvalósulása iránt azonban a Fudan Egyetem érkezése, amelyről a kormányzat azt állította, hogy szintén a Déli Városkapun épül majd meg. A részletekről most az államtitkár adott tájékoztatást. A Csepel-sziget északi részét is magába foglaló fejlesztési terv szerint a Déli Városkapu északi területein üzleti-irodai negyedet alakítottak volna ki, de ennek a helyére kerül majd a Fudan Egyetem kampusza. A Diákváros azonban háborítatlanul az eredeti tervek szerint a Nagyvásárcsarnok közelében, a vízparton valósul meg. Ez az épületegyüttes majd 8-10 ezer új kollégiumi férőhellyel segíti a fiatalok felsőoktatását és lakhatását.

A Fudan Egyetemről Fürjes Balázs elmondta, hogy az majd nyitott lesz a magyar diákok számára is, gazdasági, természettudományi, orvosi képzések indulnak majd a kampuszon. Az államtitkár ezzel kapcsolatban kemény kijelentést tett, hátat fordított a szövetségeseinknek, a nyugatnak, és azt mondta, a jövő Keletről jön, a jövő Ázsié lesz.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások