Hirdetés

Megelevenedő Kádár-rendszer: kicenzúráztak egy dalt

Megelevenedő Kádár-rendszer: kicenzúráztak egy dalt

2021. január 26. - 10:32
0 komment

 

Az állami tévéműsorban a Hétköznapi Csalódások zenekar kormánykritikus dalát szerkesztették ki.

Facebook fotó

Hirdetés

A Hétköznapi Csalódások zenekar hosszú Facebook posztban mesélte el viszontagságait az állami mecenatúrával, amelyben leírják, hogy már a fellépésük előtt számos megkeresést kaptak azért, hogy bizonyos számaikat mellőzzék a raktárkoncerten. A helyszínen pedig egy hölgy nyíltan megkérte őket, hogy az Orbán Viktorról írt Viktor című dalukat ne játszák el, ha mégis megteszik, azt ki fogják vágni a felvételből.

Olyan apróságokra is figyelmük volt a szervezőknek, hogy egy "Soros" feliratú póló levételét kérték a banda egyik tagjától. A végső, adásba kerülő koncertvideót - a többi zenekarral ellentétben - csak az utolsó pillanatban küldték el nekik, pedig rendszeresen egyeztettek a szerkesztőkkel. Akkor kiderült, hogy három dalt is kivágtak a koncertből, valamint a dalok átkötéséül szolgáló felvezető szövegeket. A vágóképet pedig úgy készítették el, hogy a "Soros" feliratú póló ne látszódjék.

A Hétköznapi Csalódások zenekarral semmilyen háttér- vagy reklámanyagot nem készítettek, szemben a többi raktárkoncertes előadóval. Sőt, két nappal a felvétel után a dalok közötti átkötő szövegeket mondó színészt több kopasz verőember várta a lakásánál, és neve megkérdezése után megverték.

Via Telex

Tags: 

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások