Hirdetés

Megállapodtak a postások béremeléséről

Megállapodtak a postások béremeléséről

2020. augusztus 06. - 14:56
0 komment

 

A megemelt béreket és a visszamenőlegesen járó összeget a dolgozók az október elején esedékes bérfizetéskor kapják meg, írja a Népszava.

Hirdetés

Elfogadták a szakszervezetek a Magyar Posta új, alapbéremeléssel járó bérfejlesztési ajánlatát. A Magyar Posta közleménye szerint a megállapodás alapján a munkáltató átlagosan 8 százalékos mértékű, differenciált alapbéremelést biztosít május elsejéig visszamenőlegesen.

A differenciálás részét képezi a szenioritás alapú 4.000-8.000 forintos alapbéremelés a legalább 10 éve munkaviszonyban lévő munkavállalók esetében. A szenioritás alapú kiegészítés a postai munkavállalók csaknem felét érinti. Az általános bérfejlesztést és az éves teljesítmény elismerést is figyelembe véve több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. A május 1-től érvényes béremelés költsége 2020-ra mintegy 6 milliárd forint” – írják. 

A munkáltató azután tett alapbérfejlesztésre ajánlatot, hogy a kormány megerősítette: méltányolja a postai munkatársak teljesítményét, elkötelezett a postások bérének rendezése mellett. A bérfejlesztés mellett a társaság az éves teljesítmény elismerésre vonatkozó, már megkötött megállapodásnak is eleget tesz. Ennek összértéke így mintegy 5,5 milliárd forint. Az éves elismerés előlegét a vállalat már áprilisban kifizette a dolgozóknak, a másik fele decemberben várható.

A Magyar Posta ajánlatát a szakszervezetek elfogadták. Az érdekképviseletek biztosították a munkáltatót arról, hogy a társaság modernizációs programjait támogatják és azonnali hatállyal befejezték a sztrájk előkészítését. A megállapodást a felek 2020. augusztus 6-án aláírták. A megemelt béreket és a visszamenőlegesen járó összeget a dolgozók az október elején esedékes bérfizetéskor megkapják.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások