Hirdetés

Még a Fidesz szavazók negyede szerint is kellene miniszterelnök-jelölti vita

Még a Fidesz szavazók negyede szerint is kellene miniszterelnök-jelölti vita

2022. március 22. - 07:00
0 komment

 

A Závecz Research felmérése szerint a választók többsége akar vitát.

Facebook fotó

Hirdetés

Az összes szavazó többsége, 60 %-a fontosnak tartaná, hogy legyen tévévita a két miniszterelnök-jelölt között az április 3-i országgyűlési választások előtt - állapította meg a Závecz Research friss kutatása, amely a 24.hu megrendelésére készült el. A választókat komolyan foglalkoztató kérdés ez, mert csak 4 %-nyian nem tudtak válaszolni, 36 %-uk nem igényelné csak a vitát.

Az ellenzéki érzelmű polgárok 90 %-a tartja fontosnak, és még a fideszesek 26 %-a is. A pártnélküli polgárok többsége is igényelné a miniszterelnök-jelöltek televíziós összecsapását 66 %-ban. Az iskolai végzettség nem jelent különösebb befolyást erre a véleményre, mert az alap-, közép- és felsőfokú végzettségűek kétharmada egyaránt szükségesnek tartja a vitát.

A nemek szerint is egyenlő a megosztás, a nők, akárcsak a férfiak is kétharmad-egyharmad arányban fontosnak tartaná a vitát. Egyedül a település szerint van kimutatható különbség, a budapesti és vidéki városokban 60 % feletti a vitát igénylők aránya, de községben csak 54 %.

Via 24.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások