Hirdetés

Meg akarják akadályozni a Balaton környezetének további rombolását

Meg akarják akadályozni a Balaton környezetének további rombolását

2020. február 07. - 10:43

 

Petíciót indított Stop Balaton-törvény! címmel az Összefogás a Balatonért csoport. A törvény törvény értelmében ugyanis 44 városban vagy településen érintetlen, többnyire tájvédelmi vagy Natura 2000 minősítéssel ellátott területeket, szabad strandokat lehet feloldani a tájvédelmi besorolás alól azért, hogy oda ipari kikötőt, luxushajó-kikötőt, szállodakomplexumokat és lakóparkokat építtessenek nagybefektetők segítségével. 

Hirdetés

A Balaton környezeti értékeinek végleges kizsákmányolása már hosszú évek óta zajlik. Szabad strandokat építenek be, nádasokat irtanak ki, és egész erdőket tesznek a földdel egyenlővé azért, hogy saját földi javaik gyarapodjanak. Olyan nagyberuházások indultak el szerte a tó körül, amelyek az ott élő lakosok életét tartósan befolyásolják. Szállodakomplexumok, ipari és luxushajó-kikötők, lakóparkok épülnek a helyiek kiszorításával.

Nehéz lenne azt mondani, hogy majd minden megoldódik, meg majd mások úgyis megoldják. Nekem nehéz lenne. És azoknak az embereknek is, akikkel elkezdtünk közösen azért dolgozni, hogy a Balaton környezetének rombolását megfékezzük, megakadályozzuk! Nem gondoljuk, hogy mi majd megváltjuk a világot, de azt tudjuk, hogy el kell menni a falig. Minden tőlünk telhetőt meg kell tenni azért, hogy változzon az emberekben az alapvető tévhit: „kevés vagyok hozzá egyedül”.

Általánosságban elmondható, hogy az emberekben kialakult  egyfajta pesszimizmus a célok elérésével kapcsolatban. De tudni kell, senki sincs egyedül, sokan vagyunk, akik azt gondoljuk, hogy közösen, összefogva erősebbek vagyunk! Merni kell felállni a fotelből, túl kell lépni a szomszédnak való panaszkodáson, és el kell kezdeni cselekedni.

Azt szeretnénk elérni a petícióval, hogy minél több emberhez eljusson  a felhívásunk, és elérjük a célunkat. Meg akarjuk akadályozni a Balaton környezetének további rombolását!

A petíció ezen a linken érhető el, és aki feliratkozik a hírlevélre, az első kézből értesülhet minden fontos eseményről, fejleményről!

Az Összefogás a Balatonért nevében: 

Badzsó Istvánné Angéla 


 
Hirdetés

Friss hozzászólások