Hirdetés

Medián: Továbbra is Jakab Péter a legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt

Medián: Továbbra is Jakab Péter a legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt

2021. június 17. - 07:30
0 komment

 

A falvakban messze a Jobbik elnöke vezet.

Facebook fotó

Hirdetés

A Medián február óta méri a miniszterelnök-jelöltek népszerűségét, ezért tendenciák is kirajzolódnak az eddig készült három mérésből. A februárban, áprilisban és most júniusban készített kutatásokból az látszik, hogy a két legnépszerűbb jelölt mögé gravitálnak a választók. Jakab Péter és Karácsony Gergely fej-fej mellett áll az élen, de két százalékponttal továbbra is Jakab Péter vezet. 43 százalékponton áll, Karácsony 41 %-ával szemben. Őket Dobrev Klára (26 %) és Márki-Zay Péter (16 %) követi a listán. A DK-jelöltjének azonban messze a legmagasabb az elutasítottsága, igaz, abból az utóbbi hónapokban sikerült lefaragnia. A legkevésbé elutasított jelölt továbbra is Márki-Zay Péter.

Település típusokra vetítve eltérő kép rajzolódik ki. A miniszterelnök-jelöltek közül Jakab Péter és Dobrev Klára az, akik a falvakban a legnépszerűbbek, Jakab azonban jócskán előzi Dobrev Klárát. A Jobbik jelöltje 51 %-os szimpátiát tudhat maga mögött a falvak lakosságában, míg a DK jelöltje 34-et, Karácsony csak 32 %-ot. Mivel az országgyűlési választás vélhetően a vidéken dől majd el, ezért ez döntő jelentőségű lehet. Érthetően a fővárosban Karácsony Gergely áll a legjobban. 

A kormánypártiakat és biztonytalanokat is megkérdezte a Medián a miniszterelnök-jelöltekről. Elfogadottságban egy hajszállal Karácsony Gergely vezet, 10 %-ban, Jakab Péter szorosan mögötte áll 9 %-kal. Talán meglepő módon itt Pálinkás József a harmadik 7 százalékponttal.

Via HVG


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások