Hirdetés

Medián: Márki-Zay Péterrel nagyobb az esély a kormányváltásra

Medián: Márki-Zay Péterrel nagyobb az esély a kormányváltásra

2021. október 11. - 19:25
0 komment

 

A Medián hétfőn publikált mérésében esélyebb Márki-Zay Dobrevnél.

Malatinszky Dávid fotója

Hirdetés

A Medián még az előválasztás második fordulójába bejutott három jelöltről kérdezte a választópolgárokat. Szeptember 29-e és október 4-e között 1000 embert keresett meg, és a párttámogatásokon túl azt is szondázta, hogy adott miniszterelnök-jelöltek esetében miként szavaznának.

A felmérés szerint az egyesült ellenzék és a Fidesz-KDNP listája fej-fej mellett áll, 37 és 37 százalékon. A kétfarkúak a bejutást jelentő 5 %-ot érnék el, míg a Mi Hazánk Mozgalom csak 4 %-ot. Bizonytalanok 17 %. A miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójának kulcskérdése azonban az, hogy adott miniszterelnök-jelöltek esetében miként szavaznának a polgárok. Hibahatáron túli különbség domborodott ki a különböző jelöltek között.

Dobrev Klára esetében 41 %-on állna a Fidesz, míg az ellenzék csak 36 %-ot kapna. Márki-Zay Péter esetében azonban csak 37 %-ot kapnának a kormánypártok, az ellenzék azonban megelőzné őket, 40 %-kal. (Karácsony Gergelyt is mérte a Medián, Dobrevhez hasonlóan többen szavaznának a Fideszre, mert 41 %-ot kapna, az ellenzék pedig 38 %-ot.)

Via hvg.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások