Hirdetés

Matolcsy György fiának veszprémi cége közel 300 milliós támogatást kapott a kormánytól

Matolcsy György fiának veszprémi cége közel 300 milliós támogatást kapott a kormánytól

2020. május 21. - 19:17

 

Ovádi Péter, Veszprém fideszes országgyűlési képviselője külön megköszönte, hogy a kormány ilyen gyorsan döntött a támogatásról.

Kalauz Károly, a Balaton Bútor Kft. ügyvezetője (b) átveszi a versenyképességi program támogató okiratát Magyar Leventétől, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárától. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hirdetés

Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak csütörtöki átadóján, írja a hvg.hu.

Három vállalat vezetői vehettek át ilyen dokumentumot, köztük a Matolcsy Ádám érdekeltségébe tartozó Balaton Bútor Kft. képviselői. 

A Balaton Bútor csaknem 574 millió forintos beruházása 287 millió forintot meghaladó állami támogatásban részesült. A veszprémi vállalat 1,7 milliárd forintot közelítő éves árbevételének egyre nagyobb hányadát a kivitel adja. A külföldi értékesítések összege 2017-ben még nem érte el a 600 millió forintot, 2018-ban viszont már meghaladta a 725 milliót. Budapest és Miskolc mellett Münchenben is nyitottak kiállítótermet.

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a helyszínen köszönte meg a kormánynak, hogy gyorsan döntött a támogatásról.

A Pek-Snack Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szintén 574 millió forintot meghaladó beruházást vállalt, így erre is több mint 287 millió forintot ítéltek meg. A tervezett beruházással a vállalat üzeme új gyártósorral bővül. A Genevation Aircraft Kft. 254 millió forintos beruházása pedig 127 millió forint versenyképességi hozzájárulásra számíthat. A jakabszállási sportrepülőtéren működő vállalkozás műrepülőgépeket, illetve repülőgép-alkatrészeket gyárt és fejleszt.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások