Hirdetés

Matolcsy Ádám veszprémi cégével szerződött egy állami intézmény

Matolcsy Ádám veszprémi cégével szerződött egy állami intézmény

2020. december 08. - 10:10
0 komment

 

Többek között Matolcsy Ádám cégével, a veszprémi Balaton Bútor Kft-vel kötött keretszerződést a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság egy 20 milliárd forintos, hároméves bútorbeszerzésre – talált rá egy nyilvánosságra hozott dokumentumra a 24.hu.

Hirdetés

A Balaton Bútor mellett további öt céggel szerződött az állami igazgatóság. Ez azt jelenti, hogy ha a következő három évben bútort szeretne vásárolni a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, akkor már csak ezt a hat céget versenyeztetik majd egymással.

A legjobb pontszámot a hat cég közül Matolcsy György fiának cége kapta. Az a következő három évben válik el, hogy végül a 20 milliárdos keretből mennyit költ el az állam a Balaton Bútor Kft-nél. A veszprémi kft 2015 óta tartozik Matolcsy Ádámhoz, a forgalma az elmúlt években nettó másfél milliárd forint körül ingadozott. Ehhez képest a 20 milliárdos keretlehetőség hatalmas előrelépés.

A 24.hu kigyűjtötte évekre lebontva, hogy 2017 óta milyen állami megrendeléseket kapott a Balaton Bútor Kft. Sok 100 millió forint közpénz került a veszprémi cégen keresztül a Matolcsy családhoz.

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások