Hirdetés

Márki-Zaytól megkérdezték fiatalok, legalizálná-e a marihuánát és a melegházasságot

Márki-Zaytól megkérdezték fiatalok, legalizálná-e a marihuánát és a melegházasságot

2022. február 03. - 13:12
0 komment

 

Kötetlenül beszélgetett egyetemistákkal az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Malatinszky Dávid fotója

Hirdetés

A 2020-ban alapított, egyetemistákat tömörítő Mozaik Kör hívta vendégül Márki-Zay Pétert. Az Egységben Magyarországért szövetség miniszterelnök-jelöltjének nem csak a fiatalokat közvetlenül érdeklő kérdésekre kellett válaszolnia, hanem a közélet aktuális kérdéseire, elsősorban pedig a kormányzati tervekről faggatták őt.

Az első blokkban az oktatásról volt szó, ahol Márki-Zay Péter a szabad tankönyvválasztás fontosságát emelte ki. Ezt az intézkedést arra is példaként hozta, hogy számos intézkedés csak egy tollvonásába kerül majd az új kormánynak, mégis hathatós változást idézhet vele elő a területen. Konkrétumként beszélt arról is, hogy legalább másfélszeresére kell emelni a pedagógusok bérét, de a lényeg az, hogy olyan mértékben kell emelni, hogy a megállítsák a pályaelhagyást.

A fiatalok szociális helyzetével és a lakhatással kapcsolatban a bérlakás programot és a kormány által, a Fudan Egyetem miatt elkaszált Diákvárosról is beszélt Márki-Zay. A pénzügyi támogatásokkal kapcsolatban pedig leszögezte: "én jobboldaliként is azt mondom, hogy a leggazdagabbak ne kaphassanak meg mindenféle állami juttatást". A CSOK-ról pozitívumként beszélt, de megemlítette azt, hogy sajnos felviszi az árakat a piacon. Létezik azonban olyan támogatási mód, amellyel ez a negatív hatás elkerülhető - beszélt erről a miniszterelnök-jelölt.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások