Hirdetés

Márki-Zay a volt jobbközép szlovák miniszterelnökkel találkozott Pozsonyban

Márki-Zay a volt jobbközép szlovák miniszterelnökkel találkozott Pozsonyban

2021. november 23. - 17:37
0 komment

 

Folytatódhat a közeledés Márki-Zay Péter és az Európai Néppárt között - értesült a Magyar Hang.

MMM fotó

Hirdetés

Mikulás Dzurindával találkozott Márki-Zay Péter Pozsonyban ma. A korábbi szlovák miniszterelnök 1998 és 2006-ban töltötte be ezt a tisztséget jobbközép politikusként valaha Orbán Viktor szövetségese volt, mára azonban szembe kerültek egymással. A korábbi szlovák kormányfő, aki most Európai Néppárt szellemi műhelyének, a Wilfried Martens Centre vezetője, számos alkalommal fogalmazta meg a nyilvánosság előtt a magyar miniszterelnökkel szembeni kritikáját.

A Magyar Hang úgy értesült, hogy a találkozót Kész Zoltán, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja szervezte, és ő is részt vett a megbeszélésen. Úgy tudni, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje és a korábbi szlovák kormányfő között jó hangulatú egyeztetés zajlott, Mikulas Dzurinda örömét fejezte ki, hogy Orbán Viktorral egy jobbközép jelölt veszi majd fel a versenyt a tavaszi országgyűlési választásokon.

Az MMM későbbre ígért részletes beszámolót a történtekről, de azt a Magyar Hang tudni véli, hogy tovább folytatódhat a közeledés Márki-Zay Péter és az Európai Néppárt között. Jövő héten Varsóban fog találkozni majd a hódmezővásárhelyi politikus Donald Tuskkal, a Néppárt elnökével.

Via Magyar Hang


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások