Hirdetés

Márki-Zay Péter személyesen szívesen csatlakozna az Európai Néppárthoz

Márki-Zay Péter személyesen szívesen csatlakozna az Európai Néppárthoz

2021. november 10. - 16:48
0 komment

 

Sajtótájékoztatót tartott Márki-Zay Péter és Ujhelyi István Brüsszelben.

Facebook videó vágóképe

Hirdetés

„Én hazafiként és szociáldemokrataként hívtam meg a nemzeti elkötelezettségű, konzervatív kereszténydemokrata, politikus Márki-Zay Pétert, aki pártoktól független polgármesterként nyerte meg a magyar előválasztást, ami az ellenzéki pártok hatalmas sikere, Orbánék bosszúsága” - ezekkel a szavakkal nyitotta meg Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője a brüsszeli sajtótájékoztatóját, amelyet pár hivatalos találkozó után tartottak. A politikus az elmúlt napokban már elmondta, hogy soha nem látott várakozás és nyitottság fogadja Márki-Zay Pétert Brüsszelben, amely abban is megmutatkozik, hogy a két napos látogatás alatt alig maradt szabad percük.

Márki-Zay Péter elmondta, hogy a sok találkozó közül a délelőtt folyamán még csak kevés történt meg. „A négy jelentős EP-pártcsalád vezetői közül kettővel, a zöldek és a szociáldemokraták vezetőjével tudtam eddig találkozni” - de szívesen fogadják az újságírók kérdéseit.

A Hír TV kérdésfelvetése miatt szóba jött a rezsicsökkentés, amellyel kapcsolatban a miniszterelnök-jelölt visszautasította, hogy eltörölné azt. De felmerült az Európai Néppárthoz való csatlakozás kérdése is. Ezzel kapcsolatban Márki-Zay Péter azt mondta, hogy mivel a Mindenki Magyarországa Mozgalom nem párt, ezért ők nem csatlakozhatnak a pártcsaládhoz, de az Új Kezdet és az Új Világ Néppárt részéről ez felmerülhet, ő maga személyesen pedig szívesen csatlakozna.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások