Hirdetés

Márki-Zay Péter: sok civil jelölt nem akar a pártok közül választani

Márki-Zay Péter: sok civil jelölt nem akar a pártok közül választani

2021. március 02. - 08:32
0 komment

 

Márki-Zay Péter az ellenzéki pártok előválasztásról szóló megállapodásáról nyilatkozott a Telexnek.

MTI / Balogh Zoltán

Hirdetés

Az ellenzéki pártok a hétvégén megállapodtak az előválasztás keretrendszeréről. A DK, a Jobbik, az LMP, Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös közleményben fejtették ki, miként képzelik el az egyéni képviselőjelöltek és a miniszterelnök-jelölt kiválasztásának módját. Megengedték azt, hogy párton kívüli civilek is induljanak az előválasztáson, de kikötötték, hogy az ilyen jelölteknek előre jelezniük kell, melyik frakcióba kívánnak majd beülni.

Márki-Zay Péter ezt a megállapodást a Telex megkeresésére kommentálta. Elmondása szeirnt ő küzdött a megállapodás ezen eleme ellen, az ő megfogalmazásával élve, a civilek "összepártozása" ellen, amely Orbán Viktor leváltását veszélyezteti. "Nekem Lázár Jánost kell legyőznöm ezen a választáson, és ebben egyáltalán nem segítenek a pártok, csak nehezítik a helyzetem" - nyilatkozta a hódmezővásárhelyi polgármester.

Márki-Zay egyelőre még nem választott pártot, akik azonban nem is keresték őt. "Több más, hozzám hasonló független, civil közéleti szereplővel együtt én se szeretnénk választani a hat párt közül, hanem felajánljuk, hogy ők válasszanak. Azt szeretnénk, hogy beszéljék meg egymás között, hogy melyik frakcióba üljünk" - fejtette ki a polgármester. "Én azt preferáltam volna, ha a hat párt egy frakcióba ül be, de úgy látom, nem arra építik a stratégiájukat, hogy biztosan győzni fognak" - tette hozzá.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások