Hirdetés

Márki-Zay Péter Putyintól való elhatárolódásra szólította fel Orbán Viktort

Márki-Zay Péter Putyintól való elhatárolódásra szólította fel Orbán Viktort

2022. február 22. - 14:03
0 komment

 

Rövid videóját a miniszterelnök-jelölt a Facebook oldalán tette közzé.

Facebook videó vágóképe

Hirdetés

"Az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség nevében felhívjuk Orbán Viktort, hogy sokkal határozottabban határolódjon el Putyin elnök agressziójától, álljon ki Ukrajna területi épsége mellett, ne bújjon az Európai Unió nyilatkozata mögé, ez önmagában nem elegendő" - nyilatkozta ma reggeli videójában Márki-Zay Péter. Az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje a repülőtéren jelentkezett be, ahonnan épp Berlinbe utazott. Orbán Viktort azért szólította meg, mert az éjjel Putyin csapatokat küldött Ukrajnába.

Szintén Márki-Zay Péter Facebook oldalán tették közzé Balázs Péter reakcióját az ukrán-orosz válságra. A volt külügyminiszter az Egységben Magyarországért szövetség nevében elemezte a helyzetet. Meglátása szerint ez a konfliktus túltesz minden eddigin a második világháború óta, ami a térséget érintette. „Oroszország gyakorlatilag bekerítette Ukrajnát” - jelentette ki, majd kifejtette azt, hogy a kormánynak kötelessége pontosan tájékoztatni a magyar polgárokat a helyzetről.

Hadházy Ákos határozott fellépésre sürgette a kormányt Facebook-bejegyzésében: „Ha a magyarok a legminimálisabb szolidaritást vállalnák Ukrajnával, akkor most kitiltanánk az összes, letelepedési kötvénnyel nálunk lebzselő orosz állampolgárt.”

Via Telex

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások