Hirdetés

Márki-Zay Péter: nagyon jó az összefogás, de nem elég

Márki-Zay Péter: nagyon jó az összefogás, de nem elég

2021. január 11. - 08:58
0 komment

 

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a szeged.hu-nak adott interjút.

MMM fotó

Hirdetés

Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét amiatt kereste meg a szeged.hu, mert a napokban folytatott személyes egyeztetést Botka Lászlóval, Szeged polgármesterével. A találkozó alkalmábal a kormány önkormányzatokat ellehetetlenítő tevékenységéről, a városok mozgásteréről, de 2022-ről is. Márki-Zay Péter szerint egyértelműen a Fidesz bukásához vezetne 2022-ben, ha csődbe juttatná az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat, ezért bízik abban, hogy túl tudják vészelni a városok talpon a válságot.

Az újság az ellenzéki összefogásról is megkérdezte Hódmezővásárhely polgármesterét. Válaszában elmondta, hogy városa már három éve is példát adott arról, hogy az összefogás működik, sőt, jobb eredményt érnek el együtt. A hétköznapokban is jól vizsgázik az együttműködés, mert a legkülönbözőbb világnézetű emberek tudnak közösen dolgozni Hódmezővásárhelyért. "Az így már most kijelenthető, a Fidesznek nem lehet többé kétharmada. De ahhoz, hogy a Fideszt le is győzzük, ahhoz nem elegendő egy-két százalékkal magasabb tömegtámogatás, ahhoz nem elegendő még a közös ellenzéki stratégia, többet kell még tenni" - mondta Márki-Zay Péter.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökeként hangsúlyozta, hogy meg kell tudni szólítani szavazókat a bizonytalan civilek táborából is. Márki-Zay a majdani közös program két legfontosabb elemének az euró bevezetését és az elszámoltatást emelte ki. De kitért arra is, hogy az előválasztás is kritikus pont. "Ha a pártok gyenge jelölteket indítanak, mert megbeszélik egymással, hogy ilyen-olyan alkuk alapján szétosztják a körzeteket, ha nem lesz valódi verseny már az előválasztáson, ha alkalmatlan jelöltek lesznek az indulók között, akkor nem lesz meg az ellenzéki győzelem. Nagyon fontos az előválasztás, hogy legyen valódi verseny" - mondta a polgármester. Márki-Zay szerint ha nem lett volna előválasztás Budapesten 2019-ben, akkor most Tarlós Istvánnak hívnák a főpolgármestert.

Via szeged.hu

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások