Hirdetés

Márki-Zay Péter: Kétharmaddal fogjuk leváltani Orbánékat

Márki-Zay Péter: Kétharmaddal fogjuk leváltani Orbánékat

2021. október 18. - 10:11
0 komment

 

Márki-Zay Péter lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

Facebook fotó

Hirdetés

Tegnap este az ellenzéki előválasztás lezárultával az Anker közben tartott győzelmi beszédet Márki-Zay Péter. A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) politikusa a szavazatok 56,71 %-ával az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjévé lépett elő. Összesen 371 560 szavazatot kapott a második fordulóban, amivel megháromszorozta első fordulós eredményét. Dobrev Klára, a másik jelölt végül 283 677 ezer szavazattal végzett a második helyen. A szereplését ő is javítani tudta majdnem 70 ezer szavazattal.

Az ország előválasztási térkép kiegyenlített, mert a vidéken is több megyét a hódmezővásárhelyi politikus nyert meg, míg egy kivételével az összes budapesti választókörzetet is. 10 megyében szerepelt a Demokratikus Koalíció jelöltje jobban, kilencben és a fővárosban pedig Márki-Zay Péter. Budapestet kétharmaddal, és Budapestet leszámítva a vidéki Magyarországot 10 ezer szavazattal nyerte meg az MMM jelöltje.

Győzelmi beszédében felsorolta, kiknek is köszönheti sikerét, amelyben hódmezővásárhelyi önkéntes segítőit, a "kicsiket", a tiszták koalíciójához csatlakozó pártokat valamint azokat a fiatalokat emelte ki, akik az ünneplés alkalmával is szép számmal voltak jelen, és kimagaslóan vettek részt az előválasztás alkalmával. Ez a kicsik forradalma volt, emelteki Márki-Zay Péter. A pártokra térve pedig történelmi példát hozott, az előválasztási sikere a pártoknak köszönhetően nem a mohácsi széthúzással, hanem a nándorfehérvári összefogással állítható párhuzamba, amely diadallal végződött. A fiataloknak pedig azt üzente, hogy ez az ő győzelmük volt, a Fidesznek tőlük kell félnie, mert ők lesznek azok, akik végül valóban megdöntik majd a Fidesz hatalmát. Márki-Zay Péter reménye szerint az ellenzék mostani felállásban kétharmaddal fogja leváltani a kormányt, mert az előválasztáson már leváltották az ellenzéket.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások