Hirdetés

Márki-Zay Péter: a Fidesz bukása után egy sokkal elfogadóbb Magyarország jön

Márki-Zay Péter: a Fidesz bukása után egy sokkal elfogadóbb Magyarország jön

2021. február 23. - 08:23
0 komment

 

Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere a Debrecinernek adott hosszú interjút.

Debreciner

Hirdetés

Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét a három évvel ezelőtti megválasztásának évfordulója alkalmából és miniszterelnök-jelölti ambíciója miatt kérdezte a debreceni online portál. Az előválasztással kapcsolatban elmondta, hogy nem támogatná a csak online szavazást, mert fontosnak tartja a személyes részvétel lehetőségét is a voksoláson. Az offline választás híre ugyanis többekhez eljut, még a fideszes szavazókhoz is. Az előválasztási kampány alatt tartandó jelölti viták pedig kiszűrhetik azokat a jelölteket, akik nem volnának méltók az ellenzéki szavazók bizalmára.

A miniszterelnökjelölti előválasztás esetén az amerikai típusút tartaná ideálisnak, amely - mint Amerikában - sokáig tartana, hosszan tematizálná a közéletet, és számos kérdést megvitathatnának az aspiránsok. A választás kétfordulós voltját is fontosnak tartja, mert így reálisabb végeredmény születhetne. Azzal kapcsolatban, hogy mit tenne akkor, ha a második fordulóra nem jutna be, azt nyilatkozta: "ha kétfordulós előválasztás lesz, és nem jutnék be a másodikba, akkor a rám szavazókat a centristább jelölt támogatására buzdítanám".

Miniszterelnök-jelölti programjának legfontosabb eleme az elszámoltatás és az euro bevezetése. Továbbá az általa vezetett kormány átláthatóságát is kiemelt jelentőségűnek tartja. És hangsúlyt helyezni a cigányság felzárkóztatására is. A társadalmi megosztottság elleni hídépítéssel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy "ha ez a kormány megszűnik, akkor a Fideszben lévő tisztességes embereket maradéktalanul fogjuk integrálni az új, 2022 után kialakuló világba, egy sokkal elfogadóbb Magyarországon".

Via Debreciner


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások