Hirdetés

Márki-Zay Péter bemutatta az Emelkedő Magyarország programját

Márki-Zay Péter bemutatta az Emelkedő Magyarország programját

2022. március 10. - 10:38
0 komment

 

Márki-Zay Péter mellett több szakpolitikus is ismertetett egy-egy területet.

Facebook fotó

Hirdetés

Tegnap este a közösségi média felületein osztotta meg az Egységben Magyarországért szövetség választási programját. A rendezvényen főként Márki-Zay Péter beszélt, de szót kapott mellette több politikus is, aki kiemelt egy-egy hangsúlyos területet. Hadházy Ákos a korrupcióellenességről, Szabó Tímea az egészségügyről, Schmuck Erzsébet klímapolitikáról, Komjáthi Imre a dolgozók helyzetéről, Z. Kárpát Dániel szociális kérdésekről, Lengyel Róbert a rendvédelem területéről valamint Arató Gergely az oktatásról beszélt.

A miniszterelnök-jelölt kiemelte, hogy itt a választás lehetősége, hogy a polgárosodást, Európát válaszuk vagy a putyini utat. Szerinte szakítanunk kell azzal a politikával, amely saját szövetségesein túl még az állampolgárait is elárulja. A háborús helyzetben az elsődleges szempont a biztonság és a béke, ehhez azonban egyértelmű értékvállalásra, és a nyugati szövetségben való részvételre van szükség - Márki-Zay Péter szerint.

„Szakítani kell a politikával, ami elszegényítette az embereket a forint gyengítésével” - szögezte le a miniszterelnök-jelölt. Kiemelte, hogy megmarad a rezsicsökkentés, a 13. havi nyugdíj, de a családtámogatási rendszer is. Mellette jelentős bérfelzárkóztatás lesz számos területen, csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, és öt év múlva bevezetjük az eurót.

A teljes program elérhető ezen az oldalon.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások