Hirdetés

Márki-Zay: ha nem váltjuk le Orbánt, tönkre teszi a városomat

Márki-Zay: ha nem váltjuk le Orbánt, tönkre teszi a városomat

2021. január 12. - 13:46
0 komment

 

"Aki többet lopott, mint Zuschlag, az üljön többet, mint Zuschlag" - interjút készített Márki-Zay Péterrel a Hírklikk.

MMM fotó

Hirdetés

A Hírklikk az ellenzéki pártok együttműködéséről, az elfogadott közös programról és a hódmezővásárhelyi fejlesztésekről kérdezte Márki-Zay Péter polgármestert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnökét. A közös ellenzéki programot üdvözölte Márki-Zay, de hozzátette, hogy ő még bővítené pár konkrétummal. Radikálisabbá téve azt, úgy gondolja, hogy a nemzeti vagyont vissza-, a médiairányítást és a vádhatóságot pedig át kell vennie az új hatalomnak ahhoz, hogy helyreállhasson a jogállam. Üdvözölte ugyanakkor azt, hogy az ügynökaktákat végre nyilvánosságra tervezi hozni a most megállapodott hat párt.

A tárgyalásokon való részvétellel kapcsolatban Márki-Zay azt mondta, hogy a MMM nem vesz részt az egyezkedéseken, ugyanis azokon csak pártok hivatalosak. Az MMM azt vállalta, hogy az előválasztáson segít hiteles civil jelöltek keresésében, és bár a mozgalom nem párt, az előválasztáson lehet jelölőszervezet. Indulhat emiatt személyesen a miniszterelnök jelölti előválasztáson is.

Aktuálisan azonban a városvezetés nagy terhet ró rá, hiszen a kormány fojtogatja az önkormányzatokat, különösen az ellenzéki önkormányzatokat. "Polgármesterként úgy látom, ha nem váltjuk le Orbán Viktort, az én városomat is tönkre fogja tenni a Fidesz"- mondta Márki-Zay. Majd hozzátette: "ha a polgárok úgy érzik, hogy áthidalhatatlan ellentét van a kormány és az önkormányzat között, akkor valamelyiket le kell váltani.  A következő alkalom erre a változtatásra 2022-ben lesz!"

Via Hírklikk

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások