Hirdetés

Márki-Zay az erdélyi magyaroknak: Akkor is szeretünk titeket, ha nem ránk szavaztok

Márki-Zay az erdélyi magyaroknak: Akkor is szeretünk titeket, ha nem ránk szavaztok

2022. március 23. - 16:42
0 komment

 

Ezzel a molinóval üzent Márki-Zay a külhoni magyaroknak.

Facebook fotó

Hirdetés

„Mi vagyunk az elsők, akik szívvel-lélekkel támogatjuk a határon túli magyarságot, akkor is szeretjük, és akkor is támogatjuk az itteni magyarok állampolgárságát, szavazati jogát, ha nem ránk szavaznak” – mondta Márki-Zay Péter erdélyi útján. A kolozsvári pódiumbeszélgetésen, amelyen részt vett egy molinót is kifüggesztettek mögé, amelyen az állt, hogy „akkor is szeretünk titeket, ha nem ránk szavaztok”.

A miniszterelnök-jelölt megvallotta azt is, hogy ő sem értett egyet azzal, amikor 2004-ben Gyurcsány Ferenc a határontúliakról szóló népszavazáson a "nem" mellett kampányolt. De - osztotta meg véleményét Márki-Zay - ezt csak számításból tehette, hiszen a külhoni magyarok úgy sem szavaztak volna már akkor sem rá. Orbán Viktor viszont szintén csak számításból adta meg a kettős állampolgárságot az erdélyieknek, a szavazatok reményében.

Márki-Zay a jövőt tekintve elmondta, hogy meg kell őrizni a határon túli közösségeknek szánt támogatások összegét, de azt politika- és korrupciómentesen kell szétosztani.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások