Hirdetés

Márki-Zay: Az életemet teszem fel a Fidesz legyőzésére

Márki-Zay: Az életemet teszem fel a Fidesz legyőzésére

2022. február 14. - 07:00
0 komment

 

Az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje a Partizán stúdiójában járt.

YouTube videó képernyőképe

Hirdetés

A Partizán vasárnap esti programjának vendége volt Márki-Zay Péter. Az Egységben Magyarországért szövetség miniszterelnök-jelöltje többek között arról beszélt, hogy február 17-én fogják bemutatni a választási programot, amelyből már az elmúlt hetekben számos részletet megosztottak. Az infláció megfékezését, az európai integráció megerősítését, a felesleges látványberuházások leállítását emelte ki főbb elemekként. De leszögezte azt is, hogy mely területeken irányoznak elő komoly béremelést, ahol "a rendszer összeomlásával fenyeget a szakember hiány". Ők a pedagógusok, a rendőrök és az egészségügyi dolgozók.

Jogállami kérdésekről is szó esett a beszélgetésben. "A legfontosabb követelésünk, hogy ne legyünk következmények nélküli ország” - emelte ki Márki-Zay Péter, majd kijelentette, hogy kétharmad nélkül is alkotmányellenesnek lehet minősíteni Polt Péter kinevezését. A jövendő kormányzati struktúrájával kapcsolatban csak annyit mondott, hogy önálló minisztériumot kap az oktatás, az egészségügy és a zöld ügyek, de kormányalakítással csak a győzelem után akar foglalkozni.

Külpolitikával kapcsolatban azt emelte ki, hogy „Mi Magyarország szuverenitását komolyan vesszük. Nemcsak Brüsszelnek nem akarunk gyarmata lenni, de Putyinnak és a kínai kommunista pártnak sem, akiknek Orbán mindig alávetette a magyar érdekeket szégyentelen módon.”

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások