Hirdetés

Máris megvédte a kormány Novák Katalin családjának életszínvonalát

Máris megvédte a kormány Novák Katalin családjának életszínvonalát

2020. szeptember 15. - 09:31
0 komment

 

Az államtitkárból családügyi miniszterré előléptetett politikus több mint félmilliós fizetésemelést kap, bár eddig sem keresett rosszul.

Hirdetés

Jelentős, bruttó hatszázezer forintos fizetésemelés társul Novák Katalin szombati kinevezésével, mutat rá cikkében az mfor.hu. A lap emlékeztet rá, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése szerint létrehoznak egy családügyekkel foglalkozó tárca nélküli miniszteri posztot, az Emmi jelenlegi, területért felelős államtitkára, Novák Katalin hatáskörét ezzel október 1-től kibővítik – annak érdekében, hogy a családok életszínvonalát meg tudják védeni.

A hírportál szerint annyi már biztos, hogy Novák Katalin családjának október 1-től kapásból javulni fog az életszínvonala, bár eddig sem éltek rosszul. Novák idén leadott vagyonnyilatkozata szerint az államtitkár tavaly havi bruttó 1,3 millió forintot keresett. Családügyekkel foglalkozó tárca nélküli miniszterként ennél garantáltan többet vihet majd haza: a miniszteri fizetések összege bruttó 1,9 millió forint.

A képviselői fizetéssel együtt pedig meglehet Novák Katalinnak a havi bruttó 3 millió forint.

Az Orbán-kormányban eddig két tárca nélküli miniszter volt: a nemzeti vagyon kezeléséért felelős Mager Andrea, illetve Süli János, aki a Paks 2 beruházásért felelős. Ők havi bruttó 5 millió forintot visznek haza, de ez annak köszönhető, hogy a tárca nélküli miniszterek törvény szerint legalább annyit kell, hogy keressenek, mint az általuk felügyelt vállalatok vezetői.

via nepszava.hu

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások