Hirdetés

Manfred Weber Orbánról: Elképesztő, hogy kettős játékot űz

Manfred Weber Orbánról: Elképesztő, hogy kettős játékot űz

2022. március 01. - 17:44
0 komment

 

Az Európai Néppárt frakcióvezetője a Euronews-nak nyilatkozott.

Facebook fotó

Hirdetés

"Magyarország kettős játszmát űz, és Orbán Viktornak el kell döntenie, melyik oldalon áll" - mondta Manfred Webre egy brüsszeli sajtóértekezleten. A Euronews újságírója azt kérdezte tőle, hogy mi a véleménye a magyar kormány álláspontjáról, amely szerint megtiltják, hogy az EU és a NATO fegyverszállítmányai áthaladjanak az ország területén. "Elképesztő ez a kettős játszma, Orbánnak el kell döntenie, melyik oldalon áll. A világ többi része így tesz" - jelentette ki a bajor politikus.

Weber azon is meglepődött, hogy Svájcban először mérlegelték, állástfoglaljanak-e, de még ők is arra jutottak, hogy most nem lehetnek semlegesek. "Az ilyen helyzetekben kell, hogy legyen álláspontja az embernek. Egyre több politikus ismeri fel ezt a világban, ezért Orbánnak a magyar részről el kell döntenie, hová tartozik" - tette hozzá Manfred Weber.

Korábban Donald Tusk, az Európai Néppárt elnköke fogalmazott meg éles kritikát a magyar kormány kétarcú politikájával kapcsolatban. A lengyel politikus azt írta a Twitteren, hogy Orbán Viktor és Szijjártó Péter kiérdemeltek egy-egy széket a Gazprom igazgatótanácsában.

Via Euronews


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások