Hirdetés

Manfred Weber: Fagyasszuk be az orosz oligarchák számláit!

Manfred Weber: Fagyasszuk be az orosz oligarchák számláit!

2021. április 12. - 05:16
0 komment

 

A mélyülő kelet-ukrajnai válsággal kapcsolatban nyilatkozott a Néppárt frakcióvezetője.

Facebook fotó

Hirdetés

Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője vasárnap azt nyilatkozta, hogy "ki kell zárni Oroszországot a SWIFT nemzetközi bankközi fizetési rendszerből, ha tovább mélyíti a válságot Ukrajna keleti részén vagy katonái bevonulnak a térségbe". A frakcióvezető azért is határozott válaszlépés mellett érvel, mert szerinte a Kreml mostani mozgolódása a Nyugat tűréshatárának tesztelése. A börtönbüntetését, veszélyeztetett egészségügyi állapotban töltő Alekszej Navalnij helyzetére is reagálni kell, tette hozzá a bajor politikus. Egységesen kell fellépnie ebben a kérdésben az Európai Uniónak és az Egyesült Államoknak, Putyin számára egyértelművé kell tenni, hogy cselekedetei következményekkel járnak.

Ez a következmény lehetne az, hogy a kelet-ukrajnai feszültség erősítéséért vagy a katonai beavatkozásért befagyasztanák az orosz oligarchák számláit. Weber azt is felvetette, hogy a teljes orosz bankrendszert is le lehetne kapcsolni a SWIFT rendszerről. Ha Kreml mégis a politikai akciójának folytatása mellett döntene, akkor azzal lehetetlenné tenné az Északi Áramlat 2 befejezését.

Nemcsak Manfred Weber, hanem egy másik német politikus is, Angela Merkel is felszólította Putyint, hogy ne mélyítse tovább a kelet-ukrajnai konfliktust. A kancellária közleménye szerint fel is hívta az orosz elnököt, és a beszélgetésben a csapatösszevonás leállítását követelte.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások