Hirdetés

Magyar újságíró Tucker Carlsonnak írt nyílt levelét vette át egy rangos amerikai lap

Magyar újságíró Tucker Carlsonnak írt nyílt levelét vette át egy rangos amerikai lap

2021. szeptember 02. - 07:30
0 komment

 

Twitteren aztán amerikai és európai közéleti szereplők is továbbosztották.

Facebook fotó

Hirdetés

Gulyás Balázs a Magyar Hangban megjelent publicisztikáját közölte angol nyelven a tekintélyes amerikai konzervatív lap, a The Bulwark. A magyar sajtóorgánum munkatársa Tucker Carlsonnak, az amerikai Fox tévécsatorna műsorvezetőjének írt nyílt levelet annak hatására, hogy az interjút készített a magyar miniszterelnökkel.

A The Bulwark angol nyelvű másodközlését Twitteren több amerikai és európai közéleti szereplő is továbbosztotta, többek között Guy Verhofstadt európai parlamenti képviselő is. Belgium volt miniszterelnöke azt a megjegyzést fűzte a cikkhez, hogy „ne nekem higgyenek Orbán kapcsán, higgyenek egy valódi magyar konzervatívnak”. De megosztotta a Trumppal szemben kritikus republikánusok közé tartozó Bill Kristol politikai kommentátor is.

Gulyás Balázs levelében többek között a következő szavakkal szólította meg az amerikai tévés személyiséget: "Boldoggá tesz, hogy érdeklődése Magyarországra vezette, és kicsit megismerkedett a magyar kultúrával. Ám hogy rögtön a közepébe vágjak, Önt csúnyán becsapták. [...] Ne átkozza magát! Nem csak külföldiek, sok százezer magyar is elhitte már Orbán Viktor szirénénekét családról, történelemről, hagyományokról és nyelvről – ahogy Ön is megemlítette az egyik adásban Orbán jelszavait. Sőt, töredelmesen bevallom Önnek, magam is hittem egy időben abban..."

Via Magyar Hang


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások