Hirdetés

Magyar Trumpként döntené meg Orbán trónját - külföldi lapok Márki-Zay Péterről

Magyar Trumpként döntené meg Orbán trónját - külföldi lapok Márki-Zay Péterről

2021. október 19. - 11:19
0 komment

 

A közös miniszterelnök-jelölt négy nyelven nyilatkozott a sajtónak.

Facebook fotó

Hirdetés

Nemzetközi sajtótájékoztatót tartott négy nyelven Márki-Zay Péter, az előválasztás győztese eredményváróján. A Telex szemezgetett abból a nemzetközi sajtóvisszahangból, amely az előválasztást kísérte. A lap úgy összegzi az összképet, hogy a legrangosabb külföldi lapok pontosan olyan képet alkotnak a hódmezővásárhelyi polgármesterről, amilyennek a Fidesz a legkevésbé sem szeretné láttatni, egy konzervatív, katolikus politikusnak, aki jó eséllyel mérkőzik meg Orbán Viktorral.

A BBC azt emelte ki róla, hogy "egy konzervatív vidéki polgármestert választottak meg arra, hogy a jövő évi választásokon megmérkőzzön Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel". Kívülállónak nevezte a rangos sajtóorgánum Márki-Zay Pétert, aki a bal- és jobboldali szavazók számára egyaránt elfogadható, kiemelte hét éves amerikai tartózkodósát, és korábbi, meglepetésszerű hódmezővásárhelyi sikerét, valamint azt, hogy korrupciómentes országot ígér.

A Reuters is kívülállóságát jegyezte meg, konszenzusra és tisztaságra törekvését. A Politico a konzervativitását ragadta meg, a Bloomberg szintén a kivülállóság és konzervativizmus mellett az újságát mutatta be. A Le Monde konzervatív és vallásos jelzőkkel illette Márki-Zay Pétert. A belga Le Soir pedig azt írta, hogy "azt ígéri, hogy szakít a jelenlegi kormány oligarchikus tekintélyelvűségével".

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások