Hirdetés

A magyar polgárokat nem tájékoztatták, de az orosz miniszter ismeri a Szputnyik V hatékonyságát

A magyar polgárokat nem tájékoztatták, de az orosz miniszter ismeri a Szputnyik V hatékonyságát

2021. november 11. - 08:51
0 komment

 

Az orosz egészségügyiminiszter szavait a TASZSZ hírügynökség idézte.

unsplash.com

Hirdetés

A magyar kormány hallgat, és semmilyen adat nem közöl arról, hogy a hazánkban beadott vakcinák mennyire hatékonyak. Az orosz egészségügyi miniszter nyilatkozatában mégis magyar adatokra hivatkozva beszélt arról, milyen hatékonysággal bír a Szputnyik V. Murasko elmondása szerint az ő oltásukkal védettséget szerzők közül csak 0,4 %-nyian betegedtek meg a koronavírus által.

Azt is hozzá kell tenni azonban, hogy a TASZSZ hírügynökség idézete szerint nem fogalmazott egészen pontosan a miniszter: „A napokban kaptunk adatokat Magyarországról, ahol több mint egymillió embert oltottak be a Szputnyik V vakcinával, és csak 0,4 százalékuk lett beteg a Covid–19-től. Ma pedig a többféle vírusvariáns közepette is elmondható, hogy az oltottak megbetegedési aránya nem haladja meg a 3-4 százalékot, ami nagyon jó eredmény.”

Nem világos, miért vonatkoztatott ez az adat az összes orosz vakcina által beoltottra, hiszen nem találkozhatott minden beoltott polgár a vírussal. Továbbá az sem érthető, hogy honnan szerezte a miniszter a magyarországi megbetegedéseket illető adatát, továbbá hogy az ilyen fokú megbetegedéseket jelent.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások