Hirdetés

Magyar külügy: A Türk Tanács tagjai lépjenek fel közösen a félretájékoztatás ellen!

Magyar külügy: A Türk Tanács tagjai lépjenek fel közösen a félretájékoztatás ellen!

2021. április 12. - 17:33
0 komment

 

Az azeri hírügynökség hozta nyilvánosságra a magyar külügy kezdeményezését.

MTI / Benko Vivien Cher

Hirdetés

Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára Azerbajdzsánban járt a hétvégén, ahol részt vett a Türk Tanács országait egybefogó információs és médiaügyi miniszterek ülésén, amelyet Ilham Alijev azeri elnök védnökölt. Az azeri hírügynökség arról adott ki tájékoztatást, hogy ezen a megbeszélésen a magyar államtitkár sürgette a tanács tagállamainak média-együttműködését. "Nagyon fontos a médiaplatform létrehozása Magyarország és a Türk Tanács tagállamai között. Ezt úgy kell megtenni, hogy közvetítsük a valóságot a világ felé. Ez a platform nagyon fontos lesz a félretájékoztatások megelőzésében" - idézi Sztárayt az Apa.az.

Az államtitkár az ősszel kirobbant Hegyi-Karabah-i konfliktust érintő "dezinformációs támadással" támasztotta alá kezdeményezése megalapozottságát. Sztáray állítása szerint a magyar kormánynak szembekellett néznie az Azerbajdzsánt ért rágalmakkal. A magyar külügy részéről leszögezte, hogy kitartanak Azerbajdzsán területi integritása mellett.

A félretájékoztatások megelőzésével kapcsolatban értékes információ, hogy miként állnak a Türk Tanács tagállamai a Riporterek Határok Nélkül összesítésében a sajtó szabadságát vizsgálva. Kirgizisztán áll a legelőkelőbb helyen a maga 82. helyezésével. Magyarország a 89. A tanácskozásnak otthont adó Azerbajdzsán az utolsó a tagok közül 168-ikként.

Via 24.hu és 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások