Hirdetés

Luxemburgi külügyminiszter szerint inkább Orbánról kellene népszavazást tartani

Luxemburgi külügyminiszter szerint inkább Orbánról kellene népszavazást tartani

2021. július 22. - 07:30
0 komment

 

Jean Asselborn a Der Spiegelnek nyilatkozott.

MTI fotó

Hirdetés

Luxemburg külügyminisztere a Der Spiegelnek adott interjújában kemény kritizálta a magyar kormányfőt. Jean Asselborn arról beszélt, hogy az orbáni népszavazási ötlet helyett "arról kéne az Európai Unióban népszavazást tartani, hogy tolerálják-e az EU-ban Orbánt". Az ő meggyőződése szerint erre határozott nem lenne a válasz. Ezzel "egy csapásra meg lenne oldva a magyar kormány elleni véget nem érő eljárások sora". Bár tudja, hogy uniós szinten nem lehet népszavazást kiírni, érdemes volna szerinte elgondolkodni ennek lehetőségén.

Nyilatkozatát a külügyminiszter azután tette, hogy kiderült, Orbán Viktor "gyermekvédelmi" népszavazást tartana. Michael Roth a német Európa-ügyi miniszter azt nyilatkozta a kérdésben a lapnak, hogy "a német kormány szerint a meleg közösség elleni törvény ellentmond az Európai Unió értékeinek". A parlament döntését rendkívül aggasztónak nevezte. A "kisebbségekkel – beleértve a szexuális kisebbségeket is – való tiszteletteljes bánásmódnak vitán felül kell állnia" - tette hozzá a német miniszter.

A luxemburgi külügyminiszter, akárcsak a német az elmúlt időszakban nem most először bírálta a magyar kormányt. Jean Asselborn már 2018 februárjában is markáns kijelentéseket fogalmazott meg Orbánékról, már akkoriban is megpedzette, hogy a mostani Magyarországnak nincs helye az EU-ban.

Via Euronews


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások