Hirdetés

Lemondott Völner Pál

Lemondott Völner Pál

2021. december 07. - 11:55
0 komment

 

Felfüggesztené a mentelmi jogát a Legfőbb Ügyészség.

Facebook fotó

Hirdetés

Völner Pár, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a megalapozott gyanú szerint 2-5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Az ügyben tizenkét gyanúsított érintett, a közleményben még a "bűnszövetség" szó is szerepel.

Polt Péter kezdeményezte is már a fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt. „A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. Völner Pál a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően” - írte közleményében a Legfőbb Ügyészség.

Hadházy Ákos már szombaton nyilatkozott arról, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezte a Bírósági Végrehajtói Kar vezetőjének és feleségének ingatlanjainak zár alá vételét.

Időközben Völner Pál bejelentette lemondását. Nyilatkozatában elmondta, nem követett el bűncselekményt.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások