Hirdetés

Lemondott Fekete-Győr András pártja éléről

Lemondott Fekete-Győr András pártja éléről

2021. október 11. - 07:30
0 komment

 

Kétharmad arányban az elnökség az elnök ellen szavazott a bizalmi szavazáson.

Facebook fotó

Hirdetés

Vasárnap tartotta a Momentum Fekete-Győr András bizalmi szavazását, amelyet az elnök kezdeményezett saját maga ellen. Fekete-Győr azután fordult saját pártja küldöttgyűléséhez, miután rossz szereplést ért el az előválasztás első fordulójában, amelyért vállalta a felelősséget. Az elbukott bizalmi szavazás után le is mondott elnökségéről.

„Fekete-Győr András öt és fél éves elnöksége alatt a Momentum országos politikai szereplővé nőtte ki magát. A rendszerváltás óta eltelt idő legerősebb parlamenten kívüli pártja ma a Momentum, jövőre pedig frakciója is lesz az országgyűlésben, és ez András közösségszervező munkájának is köszönhető. Az előválasztási eredmény ugyanakkor megmutatta, hogy új lendületre van szüksége a Momentumnak ahhoz, hogy tovább tudja folytatni az építkezést és a magyar közélet még inkább meghatározó közössége legyen. Ezt is mérlegelte a Momentum Küldöttgyűlése, amikor szavazott a bizalmi indítványról. András továbbra is a Momentum aktív politikusaként dolgozik tovább elkötelezetten a kormány- és rendszerváltásért, támogatva a Momentum 15 előválasztási nyertes jelöltjét és a teljes ellenzéki összefogást" - írta a párt közleményében.

Sajtóhírek szerint a következő elnök Orosz Anna lehet, aki fölényes győzelmet aratott az előválasztáson Gy. Németh Erzsébet, a DK politikusával szemben.

Via Telex

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások