Hirdetés

Lemondások és elbocsátások az MTI-nél

Lemondások és elbocsátások az MTI-nél

2021. november 23. - 16:52
0 komment

 

Két MTI munkatársat elbocsátottak, három pedig önként mondott fel - értesült a Media1.

Wikipédia

Hirdetés

Arról értesült a Media1 több, egymástól független forrásból is, hogy elbocsátották a Magyar Távirati Irodától Pietsch Juditot, a külpolitikai rovat egyik vezető szerkesztőjét, és korábban egyik kollégáját is. Annak ellenére került erre sor, hogy a Duna Médiaszolgáltató Zrt. azt ígérte, bár átszervezések zajlanak az irodánál, elbocsátásokra nem kell számítani. Az ott maradtak ráadásul épp Pietsch Juditot tartották az egyik legjobb munkatársuknak.

Az MTI Sajtószakszervezete ennek hatására levélben tiltakozott, és azonnal felmondott Pietsch Lajos is (aki Judit édesapja), valamint Petky József korábbi belgrádi tudósító és Garzó Ferenc volt római és bukaresti tudósító is. A Media1 úgy tudja, hogy még mások is fontolgatják felmondásukat.

Az online portál hozzáfért ahhoz a levélhez is, amelyet Papadopulosz Péter, az MTI Sajtószakszervezet szb-titkára Dobos Menyhértnek, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának küldött. A levélben arról írnak, hogy átszervezés néven módosították az MTI szervezeti és működési szabályzatát (szmsz), és a különböző szerkesztőségeket kettőbe zsúfolták össze. A levél szerint "különösen visszásnak tartják a dolgozók Pietsch Judit távozását, mert a külpolitikai szerkesztőség egyik legkiválóbb, fiatal munkatársa volt, aki egyben sokoldalúságával is kiemelkedő szerepet játszhatott volna az összevont szerkesztőség munkájában, vagyis miközben az SZMSZ módosításból az olvasható ki, hogy meg akarják erősíteni a külpolitikai szerkesztőséget, pont onnan távozik egy nagy teherbírású, gyakorlott ember."

Via Media1


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások