Hirdetés

Lelassították a forgalmat a rabszolgatörvény ellen tiltakozók

Lelassították a forgalmat a rabszolgatörvény ellen tiltakozók

2018. december 07. - 15:02

 

Az országban elsőként Veszprémben tiltakoztak a rabszolgatörvény bevezetése ellen. A Vasas Szakszervezet pénteken 13 órától 14.15 óráig félpályás útlezárást tartott a Házgyári út északi sávjában, a vasútállomás és Jutaspuszta közti útszakaszon.

Fotók: a szerző

Hirdetés

A 15 személygépkocsival tartott forgalomlassítás eredményeként több kilométer hosszú kocsisor alakult ki.

Holly László, a Vasas Szakszervezetek regionális ügyvivője a Veszpresszónak elmondta,

mindennap, ha kell, holnap, holnapután és azután is megmozdulnak azért, hogy a törvényalkotó vegye észre, munkakörülményeikben bármilyen változást csak párbeszéddel hajlandók elfogadni.

Mindegy, hogy vasasokról vagy kereskedelmi dolgozókról van szó, ugyanaz a célunk, hogy a rabszolgatörvényt ne fogadják el, hiszen minden dolgozóra egyaránt vonatkozik – közölte a Veszpresszóval Mürkl Mónika, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) Veszprém és Fejér megyei képviselője, aki szintén részt vett az útlezárásban.

Mürkli Mónika
Mürkli Mónika

A 15 személykocsi a közlekedésben az alig több mint egy óra alatt jelentős fennakadást okozott. A megállni kényszerülő autósok között akadtak néhányan, akik ellenérzésüket fejezték ki, mások az együttérzésük jeleként hüvelyujjukat felemelve dudáltak.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások