Hirdetés

Lehetséges, hogy mégis megmenekül a kisoroszi Szigetcsúcs

Lehetséges, hogy mégis megmenekül a kisoroszi Szigetcsúcs

2021. szeptember 08. - 06:00
0 komment

 

Vitályos Eszter fejlesztéspolitikai államtitkár leállítaná a területet felforgató beruházást.

MTI / Mohai Balázs

Hirdetés

Vitályos Eszter, az Emmi európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára azzal az előterjesztéssel fordult a kormányhoz, hogy megakadályozza a kisoroszi Szigetcsúcsot is érintő nagy turisztikai beruházást. A projekt ellen már több ezren tiltakoztak.

Vitályos, aki az érintett választókörzet kormánypárti képviselőjelöltje lesz, Facebook-bejegyzésében azt írta: "Az elmúlt hetekben a közbeszédet meghatározta a kisoroszi szigetcsúcs fejlesztése körül kialakult vita. Fejlesztéspolitikai államtitkárként tudom, hogy a fejlesztések csakis a lakosság messzemenő belátásával és jóérzésével, támogatásával tudnak zökkenőmentesen végigfutni. A rendezett körülmények kialakítása mindannyiunk érdeke, ahogyan az is, hogy a végeredmény mindnyájunk megelégedésére szolgáljon! Éppen ezért, azt a javaslatot tettem a Kormánynak, hogy ne kezdődjön meg a beruházás."

Kisoroszi egyébként éppen a "túlturizmust" kezelendő fogott bele a beruházásba, mondván nincs más váasztásuk, mint követni a megnövekedett társadalmi igényt, és kiépíteni a szükséges infrastruktúrát a meseszép területen. A tervek szerint lebetonozták volna a Szigetcsúcsra vezető utat, kibővített parkolót hoztak volna létre a korábbi focipályán, 14 mobil konténert, 44 WC-t és 30 zuhanykabint alakítottak volna ki. Mindeközben a terület Natura 2000 besorolású, és a Duna-Ipoly Nemzeti Park védelme alatt is áll. Bár a nemzeti park több aggodalmát is megfogalmazta a tervekkel szemben, a Pest Megyei Kormányhivatal nem gördített akadályt a fejlesztés útjába.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások