Hirdetés

Leáll az ajkai baleseti sebészet

Leáll az ajkai baleseti sebészet

2021. december 08. - 11:43
0 komment

 

Koronavírusos betegek ellátására állnak át helyette - írja Kunetz Zsombor a 444-en.

unsplash.com

Hirdetés

Az ajkai Magyar Imre Kórházban leáll az akut fekvő, kórházi baleseti sebészeti ellátás. A részleget ki kell üríteni, ugyanis koronavírus kezelésre rendezkednek át - írja Kunetz Zsombor a 444-en. A kórház betegeit abba a Veszprémi Kórházba irányítják át, ahol a járóbeteg-ellátás az akut eseteket nem számítva, teljesen leállt. Onnan a kardiológiai- és anyagcsere betegekkel a Balatonfüredi Állami Szívkórház tud foglalkozni, mert több részlegen már koronavírusos betegeket kezelnek. Ez az átrendezés a Veszprémi Kórházban érinti a traumatológiát is, mert részben ott is Covis-osztállyá alakultak át.

“Így további műtéteket lesznek majd kénytelenek az orvosok elhalasztani, miközben azon kell imádkozni, hogy ne történjen egy súlyosabb baleset, mert akkor megáll a rendszer, vagy a beteg a továbbszállítás közben hal meg” – írta a cikkében Kunetz, megjegyezve, hogy a veszprémi kórház komoly ápoló és szakember- és eszközhiánnyal küzd, a dolgozók már a főigazgatót is megkeresték. Azzal fordultak hozzá, hogy a sürgősségin régóta üres öt szakdolgozói státusz, amihez hozzájön, hogy további 8 szakdolgozó hiányával is meg kell küzdeniük.

A kórházi vezetőnek írt levélben azt is leírták, hogy a koronavírus-osztályon nincs fekvőágy, „a lázas, fulladó betegek ülve várják a sorukat, de mobil EKG sincsen ott külön, ezt a tiszta részlegből kell átvinni”. A levél azt állítja, hogy jelenleg legfeljebb öt embert tudnak oxigénnel ellátni, pedig átlagosan tízen vannak benn.

via 24.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások