Hirdetés

László Róbert: Széles körű az előválasztás legitimációja

László Róbert: Széles körű az előválasztás legitimációja

2021. szeptember 14. - 19:56
0 komment

 

A Political Capital elemzője szerint a jelöltek győzelméhez az kell, hogy elhiggyék róluk, le tudják győzni a Fideszt.

ATV vágókép

Hirdetés

László Róbertet, a Political Capital elemzőjét a Szabad Európa az előválasztás tétjéről, esetleges buktatóiról, valamint a Fidesz választási stratégiájáról kérdezte. Az előválasztással kapcsolatban az elemző hangsúlyozta, hogy önmagában a létrejötte hatalmas politikai siker az ellenzéki pártok részéről. "A jelöltek valószínűleg nem így látják, de az út maga fontosabb, mint az eredmény."

Az ideális jelöltekkel kapcsolatban László Róbert hangsúlyozta, hogy fontosak megszólítani a még bizonytalan szavazókat, mert az ellenzéknek plusz szavazókra van szüksége ahhoz, hogy esélye legyen legyőzni a Fideszt. "A kérdés valójában az, hogy hogyan lehet még azt a kritikus néhány százezer embert bevonzani. Ebben van szerepe az egyéni jelölteknek és a miniszterelnök-jelölt személyének is. Az egyéni jelöltek karizmája, megítélése, beágyazottsága és leginkább az elvégzett terepmunka sokat számít. Erre példa Kész Zoltán 2015-ös, vagy Márki-Zay Péter 2018-as győzelme, akik szinte a semmiből érkezve borították a papírformát" - nyilatkozta a kérdésről az elemző.

Az előválasztás Fidesz általi meghekkelésével kapcsolatban az elemző azt mondta, hogy nem tartja valószínűnek a tömeges mozgósítást rá. "Nem tudni, hogy a híres-hírhedt Kubatov-listákon hány olyan elkötelezett fideszes szavazó van, aki inkognitóban, értéknyilatkozatot aláírva, névvel, arccal, személyi igazolvánnyal hajlandó kiadni magát egy ellenzéki miniszterelnök-jelölt támogatójának" - nyilatkozta László, és elmondta, hogy nem tartja valószínűnek a százezres nagyságot, már pedig anélkül érdemi befolyást nem tud tenni a Fidesz a szavazásra. Helyi szinteken kisebb mozgósítás lehetséges, erről Mátészalka körzetében hangfelvétel is kiszivárgott.

Via Szabad Európa


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások