Hirdetés

Lámpavason fogod végezni a családoddal együtt! – Megfenyegették a sümegi polgármesterjelöltet

Lámpavason fogod végezni a családoddal együtt! – Megfenyegették a sümegi polgármesterjelöltet

2019. szeptember 20. - 05:52

 

Magyarország az az ország, ahol választások idején megszaporodnak a kamupártok és a kamujelöltek, ahol az állampárt az adófizetők pénzéből lejárató kampányt folytathat, ahol ilyenkor mindenütt migránsok bukkannak fel, valamint óvodásokkal fotózkodó fideszes jelöltek. Hirtelen utakat, földutakat és stadionokat adnak át, és mindenhonnan az folyik, hogy rendben van az egészségügy és nincs tanárhiány sem.

„Üzenet” a sümegi polgármesterjelöltnek

Hirdetés

Az ellenzéki és civil jelöltek ilyenkor felkészülnek a legrosszabbra, tudják, hogy ők majd pedofilok, gyerekgyilkosok, migránssimogatók és gyurcsányisták lesznek. Az is tudható, hogy a kormánypárt beárazta: ha valaki jogi útra tereli a becsületsértéseket, akkor vígan fizetnek is a sértettnek…, megint csak az adófizetők pénzéből.

Ott a legerősebb a lejárató kampány, ahol a Fidesz veszélyben érzi a jelöltjét (mint például Márki-Zay Péter, Lengyel Róbert vagy Pikó András esetében). Veszprém megyében a 3-as választókerületben három olyan város van, ahol az ellenzéki vagy civil jelölteknek esélyük van a győzelemre. Tapolcán és Ajkán már regnáló ellenzéki polgármesterek vannak Dobó Zoltán és Schwartz Béla személyében, míg Sümegen Kovács Mihály az Élhetőbb Városért Egyesület jelöltje. Mindhárom jelöltnek jó esélyei vannak. Mit tesz ilyenkor a Fidesz? Amellett, hogy az offline teret már szinte teljesen uralja, temérdek pénz áll az aktivistáik rendelkezésére, hogy putyini mintára kamu Facebook-profilokat és -oldalakat hozzanak létre, ahol név nélkül követik el a becsületsértéseket, hiszen könnyebb egy álprofil mögé bújni és mocskolódni, mint nyíltan a másik arcába mondani a véleményüket.

Kovács Mihály, Sümeg polgármesterjelöltje szerint nem szimpatikus a szavazóknak, amit a kamuoldalakkal csinálnak. „Túltolták. Ez inkább hoz nekem szavazatokat, mint visz. A fideszesek nyíltan nem kommunikálnak, nem vitáznak, inkább mindenféle kamuprofilon lejáratnak, már a családomat is a szájukra veszik. Végh László (a jelenlegi polgármester) eljátssza, hogy ő a jó ember, mert nem személyesen ő gyűlölködik. Tudja a Fidesz Sümegen, hogy egy komoly kihívó van, és ezért támadnak engem. Álprofilok mögé bújva próbálják meg lejáratni azt, akinek esélye van a nyerésre, és Sümegen én vagyok ez a személy.”

Több forrásból is megerősítették a Veszpresszónak, hogy gyaníthatóan a térség néhány fideszes alkalmazottja lehet az áloldalak és a gyűlölködés mögött. A három városban sokan bolsevik módszereket emlegetnek, ami abból áll, hogy csinálnak valamit (jelen esetben gyűlöletet keltenek), majd a politikai ellenfelet vádolják meg ugyanazzal a cselekedettel. Kovács Mihály azt is elmondta, hogy családjával közösen jogi útra fogja terelni az ügyet, hogy „kiderüljön az igazság, s megtudjuk, kik vannak az álprofilok és -oldalak mögött, kik fenyegetnek azzal, hogy lámpavason végzem a családommal együtt. Sümeg nem ilyen, mi nem kérünk a fizetett fideszes gyűlöletből. Korrekt kampányt szeretnénk és értelmes vitákat, bár tudjuk, hogy a kormánypárti jelöltek soha nem állnak ki az ellenfelükkel.”


 
Hirdetés

Friss hozzászólások