Hirdetés

Kutatás: Nem bízunk abban, hogy jól használja fel a kormány a helyreállítási alap milliárdjait

Kutatás: Nem bízunk abban, hogy jól használja fel a kormány a helyreállítási alap milliárdjait

2021. szeptember 10. - 14:02
0 komment

 

A megkérdezettek 77 százaléka mondta azt, hogy illene tiszteletben tartani a jogállamot annak a kormánynak, amely uniós pénzeket költ el.

Facebook fotó

Hirdetés

A Népszava az Eurobarométer legfrissebb kutatását szemlézte, amelyben mind a 27 tagállam polgárainak véleményét kikérték. A felmérésből kiderült, hogy a magyar megkérdezettek 77 %-a egyetért azzal, hogy csak olyan tagállam kapjon uniós támogatásokat, amely kormánya tiszteletben tartja a jogállamot és a demokratikus elveket. Ha az Uniós teljes összképét nézzük, akkor ez a szám 81 %. Az augusztusban készült kutatáshoz mind a 27 tagállam polgárait felkeresték, összesen 26 500 személyt.

A mérés arra is fényt vet, hogy hazánk és az Unió polgárainak kiamgasló többsége támogatja azt, hogy megfelelően kell ellenőrizni azt a tengernyi mennyiségű pénzt, amely a koronavírus okozta sokkból való talpraállásért érkezik hazánkba és a tagállamokra. Az Unió 85, Magyarország 84 %-a ért egyet ezzel a törekvéssel.

Amíg azonban a magyar lakosság kétharmada szerint ez a pénz jót tenne a magyar gazdaságnak és társadalomnak, csak alig egy harmada bízik abban, hogy a támogatás e célok mentén fog hasznosulni. Ezzel szemben az Európai Unió többi államában a megkérdezettek 44 %-a bízik saját kormánya célszerű pénzfelhasználásában. Szintén lesújtó képe van a magyaroknak saját kormányuk tevékenységéről, ugyanis csak 15 % szerint mennek jó irányba hazánkban a dolgok, 64 % szerint határozottan rosszba.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások