Hirdetés

Küszöbön a Fidesz kizárása?

Küszöbön a Fidesz kizárása?

2021. január 14. - 13:11
0 komment

 

Az Európai Néppárt frakciójának szabályzatát módosítanák a kizáráshoz.

MTI / Olivier Hoslet

Hirdetés

Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója munkacsoportot hozott létre annak érdekében, hogy megtalálják a Fidesz képviselőcsoportja kizárásának a módját. A Politico az értesülését egy határozat közzétételével adta hírül. A frakció egy ötfős testületet hívott életre, amely azt vizsgálja, miként zárhatnának ki egy személyen túl egy egész képviselőcsoport ot. Továbbá azt is mérlegelik, hogy a kizáráshoz elég legyen az egyszerű többség a kétharmados többség helyett.

Mint ismert, decemberben Deutsch Tamás kizárását kezdeményezték, aki végül tagja maradt a frakciónak, de képviselői mandátumából fakadó jogait felfüggesztették. Az a személy vezeti a Fidesz kizárását előkészítő bizottságot, aki korábban Deutsch kizárását is kezdeményezte.

Az Európai Néppárt frakciója február végéig szeretné letisztázni a szabályzatuk módosítását. Így tehát a frakció magához vette a kezdeményezést, és nem várnak tovább magára a Néppártra. Sőt, az is felmerült, hogy a jövőben az Európai Néppárt tagpártjává válásból ne következzen azonnal az Európai Parlamenten belül a néppárti frakciótagság.

Via Eurológus


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások