Hirdetés

Kunetz Zsombor: ki kell nyitnunk!

Kunetz Zsombor: ki kell nyitnunk!

2021. január 26. - 13:51
0 komment

 

Az egészségügyi szakértő szerint - kellóen kerültekintő magatartással - kinyithatnának a vendéglátóhelyek.

ATV vágókép

Hirdetés

Kunetz Zsombor, egészségügyi szakértő a Facebook oldalán tette közzé gondolatait arról, hogy kinyithatnának-e a vendéglátóhelyek. Írását azzal kezdte, hogy bár arra számított, a karácsonyi lazítás súlyosan kihat majd a vírus terjedésére, és visszaesünk a hullámgörbén, végül nem így lett. Hiába voltak az ünnepek, hiába volt szabad a mozgás szenteste, nem nőtt meg (jelentősen) a kórházak leterheltsége az ünnepek után.

Ezen eredményeken felbátorodva a szakértő azt üzeni: "Ki kell nyitnunk! Ha nem is teljesen, de szabályozottan és részlegesen. Sokkal jobban járunk így, mintha ez spontán először titokban, zugkocsmánként történne meg egy forradalommal kísérve." A változásra azért is szükség van, mert kelló számú oltóanyag csak lassan fog érkezni, ameddig nem tarthat a vendéglátó szektor kivéreztetése.

"Megfelelő garanciákat kell arra kidolgozni, hogy a vendéglátóipari egységek legalább kültéren kinyithassanak, de arra is, hogy egyéb nyár óta zárva tartó szórakozóhelyek, mint például a színházak, múzeumok is kinyithassanak" javasolja Kunetz. Ahhoz azonban, hogy a nyitás és a szigorítások enyhítése nem járjon a járvány terjedésével, mindannyiunk összefogására szükség van, kéri a szakértő. Rengeteg maszkra és kézfertőtlenítőre lesz szükség. Amíg pedig nincs kellő vakcina, addig a kormánynak szűrnie kell.

Via Facebook

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások