Hirdetés

A külügy a korlátozások közepén 100 fős rendezvényt szervez, ami egy hétig tart

A külügy a korlátozások közepén 100 fős rendezvényt szervez, ami egy hétig tart

2021. február 24. - 13:58
0 komment

 

Misszióvezetői Értekezletet tart a héten a Külgazdasági- és Külügyminisztérium.

MTI / Koszticsák Szilárd

Hirdetés

A hatályos járványügyi intézkedések miatt tíz embernél több egy magánlakásban sem találkozhat egymással. Sport- és kulturális rendezvényeket nem lehet tartani. Az éttermek csak elvitelre kínálhatják termékeiket. A szállodák nem fogadhatnak vendégeket. Akik külföldről érkeznek haza, azok pedig 10 nap karantén megtartására kötelesek, vagy 2 PCR-teszt elvégzésére saját költségen.

Nem így a külügynél, ahol a héten hétfőtől péntekig a munkaidő kezdtetétől annak végéig majdnem száz ember ül egy teremben a Bem téren és többek között a kormány politikusait hallgatja. A hallgatóság pedig a világ minden tájáról érkezett honfitársaink, ugyanis ez a rendezvény a Misszióvezetői Értekezlet, amelyet félévente tartanak. A nagyköveteinkkel és a nemzetközi szervezetekhez delegált képviselőinkkel együtt mintegy kilencvenen vesznek részt az előadásokon.

Nem sértenek azonban sem törvényt, sem szabályt, mert a diplomatákra nem vonatkoznak a szigorú előírások. "E rendelet hatálya a magánútlevéllel, valamint egyéb úti okmánnyal végrehajtott nem hivatalos célú határátlépésre terjed ki" - diplomataútlevéllel rendelkezőkre tehát nem. Általában ezeket a féléves értekezleteket Orbán Viktor szokta megnyitni, de most úgy tűnik, ezt elhagyták, sőt, feltehetően Szijjártó Péter külügyminiszter sem tartott előadást. Varga Mihály viszont igen, ahogy Varga Judit is.

A külügy a résztvevőknek a következővel magyarázta az rendezvény szabályosságát: "a hatályos jogszabályi környezet és a veszélyhelyzetre tekintettel bevezetett védelmi intézkedések hatálya alatt a munkavégzéshez kapcsolódó esemény, így munkaértekezlet tartható a maszkviselésre és egyéb járványügyi védelmi intézkedésekre vonatkozó előírások betartása mellett. Az értekezletre a KKM központi épületében, kísérő-, vagy mellékesemény megtartása nélkül kerül sor".

A fotó a 2017-es értekezletről készült.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások